Έρμονες

Η περιοχή συγκεντρώνει πλήθος λουόμενων, οι οποίοι σπεύδουν να θαυμάσουν το μαγευτικό τοπίο και να γνωρίσουν την ακρογιαλιά των παραδόσεων και των θρύλων.

Σύμφωνα με το μύθο, η Ναυσικά, κόρη του βασιλιά των Φαιάκων Αλκίνοου, βρήκε στον κλειστό όρμο των Ερμόνων το ναυαγό Οδυσσέα.Η περιγραφή του Ομήρου ταιριάζει απόλυτα με τον κόλπο των Ερμόνων, ενώ το ποτάμι που αποκοιμιέται ο πολυμήχανος Οδυσσέας, δίνει μια υπέροχη νότα ακόμη και σήμερα στο άγριο τοπίο της περιοχής.

Κατά μια άλλη τοπική παράδοση ένας από τους βράχους που περικλείουν τον κόλπο των Ερμόνων, είναι ένας πετρωμένος πειρατής, ο οποίος στην προσπάθειά του να κλέψει μια εικόνα από το Εκκλησάκι που δεσπόζει στην κορυφή ενός λόφου της παραλίας, “πέτρωσε” μετά από πρόσταγμα της Παναγίας. Πράγματι η μορφή του βράχου παραπέμπει σε ανθρώπινη φιγούρα.

Οι Έρμονες απέχουν 15χλ. από την πόλη της Κέρκυρας, ενώ η πρόσβαση στην περιοχή είναι εύκολη, αφού υπάρχει καλό οδικό δίκτυο.

Η παραλία των Ερμόνων καλύπτει όλες τις προτιμήσεις, καθώς προσφέρει και ψιλή άμμο και βότσαλο. Για όσους όμως λατρεύουν την περιπέτεια ή την απομόνωση οι γύρω κολπίσκοι, που σχηματίζονται ανάμεσα στα απότομα βράχια είναι ιδανικοί. Νοικιάζοντας μια βάρκα ή ένα θαλάσσιο ποδήλατο μπορείτε να απολαύσετε τα κρυστάλλινα νερά αυτών των ειδυλλιακών κολπίσκων.

Σε πολύ κοντινές αποστάσεις μπορείτε να επισκεφτείτε μερικές από τις πιο γνωστές παραλίες του νησιού: Γλυφάδα (3 χλμ), Μυρτιώτισσα (2 χλμ), Κοντογυαλός (5χλμ) , Γιαλισκάρι κ.τ.λ.

Σε πολύ μικρή απόσταση από τα δωμάτια μπορείτε να γευτείτε το παραδοσιακό Κερκυραϊκό φαγητό σε ένα από τα εστιατόρια της περιοχής ή να πιείτε τον καφέ σας με θέα τη θάλασσα.

Σε απόσταση 8 χιλιόμετρων, με κατεύθυνση την πόλη της Κέρκυρας, βρίσκεται το ψυχαγωγικό πάρκο Aqualand, ένα από τα μεγαλύτερα και πιο σύγχρονα της Ευρώπης.